Seni Care barrièrecrème met zinkoxide – nieuwe formule is een fijne huidverzorgingscrème met antiseptische werking. Voorziet de huid van een wit beschermend laagje tegen irriterende stoffen in urine en ontlasting.
Seni Care vochtige doekjes maken een snelle en eenvoudige hygiënische verzorging mogelijk, ideaal voor mensen met urine-incontinentie. XXL: 20 x 30 centimeter.
Seni Care barrièrecrème met arginine voorkomt huidontsteking, huidschade en het ontstaan van doorligwonden. Heeft een vochtinbrengende werking en bevordert het regeneratieproces van de huid.
Seni Care crème met 10% urea heeft een effectief voedende, vettende en vochtinbrengende werking op de ruwe en schrale huid van knieën, voeten en ellebogen.
TENA Wet Wash Glove is een vochtig washandje dat wassen met water en zeep overbodig maakt. U kunt de wegwerp washandjes verwarmen en in de magnetron. Daarna kunt u heel prettig en comfortabel wassen wassen zonder te hoeven spoelen en afdrogen. Afmeting: 15,5 x 11 centimeter. 1 pakje met 8 washandjes. De washandjes zijn niet geparfumeerd.
TENA Wet Wash Glove zijn vochtige wegwerp washandjes die wassen met water en zeep overbodig maken. U kunt de TENA washandjes verwarmen en in de magnetron. Daarna kunt u heel prettig en comfortabel wassen wassen zonder te hoeven spoelen en afdrogen. Afmeting: 15,5 x 11 centimeter. 1 pakje met 8 washandjes. De TENA washandjes zijn licht geparfumeerd.
Abena Abri-Bag zijn afvalzakje voor hygiënische verwijdering van incontinentieproducten. Zakjes schijnen niet door en zijn voorzien van een luchtdichte afsluiting. Afmeting: 38x26 cm. Hier passen ook de grootste incontinentieproducten in.
Luieremmer zak - 2 rollen, te gebruiken voor Janibell 26 liter. De navulling bestaat uit 2 x een rol van 10 meter.
Dit is exact de rol die u nodig hebt voor de 26 liter-emmer. De zakken zijn ook precies dezelfde kwaliteit als u gewend bent. Dezelfde dikte, dezelfde afmeting en verpakt per twee rollen. Het enige verschil is dat ze iets doorzichtiger zijn dan de originele zakken.
Luieremmer zak - 2 rollen, te gebruiken voor Janibell 41 liter. De navulling bestaat uit 2 x een rol van 10 meter.
Dit is exact de rol die u nodig hebt voor de 41 liter-emmer. De zakken zijn ook precies dezelfde kwaliteit als u gewend bent. Dezelfde dikte, dezelfde afmeting en verpakt per twee rollen. Het enige verschil is dat ze iets doorzichtiger zijn dan de originele zakken.
Bosenz Verzorgend Wassen ongeparfumeerd bestaat uit 1 pakje van 8 stuks kant-en-klare geïmpregneerde vochtige washandjes voor bewassing. Deze washandjes zijn hygiënisch verpakt, kunnen verwarmd worden in de magnetron voor nog meer comfort en kunnen in één beweging wassen, drogen én verzorgen.
Wanneer iemand last heeft van incontinentie is verzorging heel belangrijk, zo niet onmisbaar. De huid is een kwetsbaar orgaan, het medisch handboek met huidaandoeningen is dikker dan het telefoonboek. Gelukkig is de huid ook een orgaan dat zichzelf doorlopend en in hoog tempo vernieuwt. Het kan zichzelf goed herstellen, mits de bron van irritatie wordt weggenomen.
Goede verzorging begint in feite bij een goed incontinentiemateriaal. Moderne producten hebben de eigenschap dat ze snel heel veel urine kunnen opnemen. Dat is belangrijk omdat de urine zo kort mogelijk tegen de huid mag komen. Urine bevat bijtende stoffen die de huid direct aantasten. Het geeft irritaties die kunnen uitgroeien tot vlekken, bultjes en een huid die open gaat.
Het klimaat tussen een incomateriaal en de huid is in principe verre van ideaal. Het is er warm en nat, en het kan gaan broeien. Terwijl een huid juist behoefte heeft aan buitenlucht en ventilatie. Fabrikanten van absorberende producten weten dit en ze doen hun best om materialen te maken die zoveel mogelijk frisse lucht toevoeren en warmte en vocht afvoeren. Dit staat in principe haaks op de eis dat een product 100% waterdicht is. Dit wordt opgelost met microgaatjes die “ademen”. Het helpt, maar het blijft een klimaat waar de kans op irritaties aanwezig is.
Ontlasting, zeker de dunnere ontlasting, is ook een zeer grote aanslag op de huid. Bijkomend nadeel is dat een incontinentiemateriaal niet in staat is om ontlasting op te nemen. Het blijft in het product liggen en komt dan in aanraking met de huid rond de billen. Daar irriteert het, wat zelfs kan leiden tot open wonden. En eenmaal open, is het op die plek heel moeilijk om het te laten helen. Gelukkig zijn er verzorgingsproducten die kunnen helpen.
Huidproblemen als gevolg van hun incontinentie
Alles begint dus met een goed incontinentiemateriaal. Dit zorgt ervoor dat de urine direct wordt afgevoerd en opgeslagen in de super absorberende korrels. Daar is het onschadelijk voor de huid gemaakt. Het oppervlak van deze producten voelt droog aan, ook al is er een plas doorheen gegaan.
Vroeger moesten we doen met doeken en papierpulp. Die hebben niet de eigenschappen die moderne luiers hebben. Continentiezorg was toen ook een stuk intensiever en de aandoeningen waren talrijk. Het was een kwestie van heel veel verschonen, met een grote berg was als resultaat. Dat is tegenwoordig niet meer het geval, dankzij onze wegwerp producten. Desalniettemin hebben nog steeds mensen last van huidproblemen als gevolg van hun incontinentie.
Dagelijkse huidverzorging
Het verzorgen van de huid bij incontinentie begint bij het wassen. Veel mensen kiezen ervoor om bij het verwisselen van een product altijd even goed te reinigen. Dit kan met een nat washandjes of met de talrijke “wassen zonder water”-oplossingen die er bestaan.
Zo is er schuim dat op een droog washandje kan worden aangebracht. Je bewast de huid en hoeft vervolgens niet na te spoelen. Er zijn ook natte washandjes met daarin een zeep en balsem. Je kunt ze in de magnetron opwarmen, zodat ze heel prettig aanvoelen bij het wassen.
Voor bij het douchen zijn er speciale producten die de huid reinigen en verzorgen. Deze wasgels zijn pH-neutraal, wat betekent dat het de zuurgraad van de huid niet aantast. Dit natuurlijke zuur hebben we nodig om de huid te beschermen. Goed bewassen en reinigen tijdens het douchen of badderen is erg belangrijk. Neem er de tijd voor.
Voor na het douchen zijn er verzachtende crèmes en oliën. Die hebben als doel de huid te verzachten, te hydrateren en beschermen. Veel crèmes zeggen dat ze ook een helende werking hebben. U kent de industrie van crèmes en weet dat de claims vaak onrealistisch zijn. Neem het dus met een korreltje zout. Zorg wel dat u kiest voor niet-geparfumeerde producten.
Huidverzorging bij schade
Ondanks goede bewassing en verzorging, kan het toch gebeuren dat er als gevolg van de incontinentie irritaties aan de huid ontstaan. De huid wordt rood, schraal, geeft vlekken, pukkeltjes, blaasjes of barst open. Dan is het zaak om de huid te beschermen tegen nog meer inwerking van urine.
In dat geval wordt vaak gekozen voor een barrièrecrème. Deze crème smeer je heel dun op de huid. Het legt er een laagje op dat echt volledig afsluit voor inwerking van stoffen. Intussen kan de huid zich herstellen. En dat gaat met deze crème zeer snel. Een barrièrecrème kan alleen niet worden gebruikt wanneer de huid open is. Als er nog geen wondje is ontstaan, is het een ideale bescherming.
Deze crème wordt veel gebruikt als preventie tegen de inwerking van urine en/of ontlasting. Mensen die feces verliezen, smeren het op hun billen. Dat doe je door een heel dunne laag aan te brengen. Je ziet niet dat het erop zit, maar het sluit toch volledig af.
Wanneer er nu bijtende zuren op de huid komen, houdt de laag dit tegen. Voor veel mensen is deze crème de belangrijkste bescherming. Wanneer er geen ontlasting is verloren, kun je na 24 uur een nieuwe laag over de oude aanbrengen. Het is natuurlijk goed om op zeker moment eerst de huid te bewassen en dan een verse laag aan te brengen.
Bij problemen aan de huid: contacteer uw huisarts
Ondanks een goede verzorging van de huid, kan het gebeuren dat er irritaties ontstaan. Het is namelijk niet te voorkomen dat de huid in aanraking komt met urine en ontlasting. Het kan dan bijvoorbeeld gebeuren dat de huid open gaat en niet meer sluit. Loop niet te lang door met deze problemen en neem contact op met uw huisarts. Zeker wanneer de klachten erger worden.